WRM Bijscholing Rijinstructeur

Rijinstructeur WRM Bijscholing

Elk rijinstructeur moet voor de verloopdatum van zijn instructiebevoegdheidspas (WRM-pas) de verplichte WRM-bijscholing hebben afgerond. De bijscholing bestaat uit een theoretische bijscholing en een praktische bijscholing

De bedoeling van WRM Bijscholing is het opfrissen en updaten van je kennis en vaardigheden als rijinstructeur of om nog meer nieuw kennis en vaardigheden te leren om een nog betere rijinstructeur te worden. Wij hebben verschillende WRM Cursussen om dat te bereiken!

Theoretische Bijscholing

De rijinstructeur moet in totaal 6 dagdelen theoretische bijscholing volgen. Dit doet hij door deel te nemen aan theoretische bijscholingscursussen. Een bijscholingscursus bestaat uit een WRM- bijscholingsonderwerp die uit een aantal dagdelen bestaat. De rijinstructeur mag zal kiezen aan welke bijscholingsonderwerp hij wil deelnemen.

Belangrijk hierbij is wel dat de instructeur per verlenging de betreffende cursus niet eerder heeft gevolgd. Dus als de instructeur de cursus niet eerder heeft gevolgd of het is voor een nieuwe verlengingstermijn dan telt de dagdelen mee voor de WRM-bijscholing.

Ook is vereist dat de rijinstructeur minimaal één bijscholingscursus volgt die over Wet- en Regelgeving gaat. Wij hebben hiervoor de bijscholingscursus RVV (WRM 28). Dus als de rijinstructeur bijvoorbeeld deelneemt aan de cursus ”RVV (WRM 28)” dan heeft hij voldaan aan deze eis. 

De theoretische bijscholing kent overigens geen examen. De enige vereiste is dat de rijinstructeur deelneemt aan de cursussen en zijn geldige rijbewijs en WRM-pasje bij zich heeft. Een controleur van het IBKI kan hierop controleren door middel van een steekproef.  

WRM- Bijscholingscursussen

Wij geven de volgende WRM- theoretische bijscholingscursussen:

  • Faalangstinstructeur (WRM 20). 2 dagdelen.
  • Het lesgeven aan 16- en 17-jarigen in het kader van 2todrive (WRM 25). 2 dagdelen
  • Coaching en Feedbackgeven (WRM 26). 2 dagdelen.
  • RVV (WRM 28). 2 dagdelen
  • Alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer (WRM 43). 2 dagdelen

Klassikaal of Online bijscholing (Webinar)

Theoretische WRM bijscholing mogen van het IBKI klassikaal als ook online gegeven worden. Bij de online bijscholing, ook wel WRM Webinar genoemd, is het wel een vereiste dat de cursus zich wel leent om online gegeven te worden. Dus een cursus waarbij de cursisten bijvoorbeeld een opdracht moeten uitvoeren die niet online kan, mag niet online gegeven worden maar enkel klassikaal.  

Hoofdzakelijk geven wij de WRM cursussen online. De reden is omdat de meeste rijinstructeurs dit prettiger vinden. Lekker vanuit je eigen huis of elders aan de cursus deelnemen door middel van bijvoorbeeld een laptop, tablet of zelfs een telefoon door middel van een internetverbinding.

Wij geven de cursus online via het programma Zoom. De cursist krijg dan van ons een link met een inlogcode en wachtwoord om aan de cursus deel te nemen. De cursist kan ook op zijn eigen IBKI account zien dat hij is aangemeld voor de cursus. Tijdens de cursus is wel het vereiste van het  IBKI dat de cursist gedurende de hele cursus te zien en te horen is. En ook dat de cursist in een rustige omgeving zit,  zonder storende omgevingsgeluid. Als de cursist de cursus heeft gevolgd dan wordt dat uiteraard bij het IBKI verwerkt.

Wil je deelnemen aan één of meerdere WRM-bijscholingscursussen klassikaal of online voel je vrij en meld je aan. En als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op. 

Voordelen online bijscholing

Wij doen voornamelijk de bijscholing online omdat dat een aantal  belangrijke voordelen met zich meebrengt:

  • Geen reistijd om naar ons te komen.
  • Vanwege geen reistijd ook geen reiskosten voor onze cursisten.
  • Cursisten over het hele land kunnen zonder veel moeite deelnemen aan de cursus. En zelfs als ze toevallig in het buitenland zijn kunnen ze ook deelnemen aan de cursus.
  • Geen risico dat een cursist besmet wordt met een virus zoals het coronavirus

WRM-Praktische Bijscholing

Naast de Theoretische Bijscholing moet de rijinstructeur ook een Praktische bijscholing volgen. Dat is een examen praktijkbegeleiding die afgenomen wordt door een IBKI-examinator van het IBKI. Om te kunnen slagen voor deze examen is goede voorbereiding essentieel. De rijinstructeur kan bij ons deelnemen aan de cursus Praktijk Begeleiding.  

Verlenging instructiebevoegdheid

De verlenging start op de datum na de verloopdatum van het huidige WRM-pasje. De rijinstructeur krijgt dan ook een nieuwe WRM-pasje toegestuurd. Zodra het ”oude” pasje is verlopen moet de instructeur het nieuwe pasje bij zich hebben als hij gaat rijlesgeven.  

Bijscholing Rijinstructeur

Flyer. Bijscholing Rijinstructeur. Quick Licence. 7. 10feb23 kopie

Gecertificeerd

Quick Licence is door het IBKI-gecertificeerde en door CCV-gecertificeerd. Wij zijn het adres voor WRM-bijscholing voor rijinstructeurs en nascholing voor vrachtwagenchauffeurs.  

Open chat
1
Hallo, kan ik je helpen?